Projectes Culturals

Centre cívic Can verdaguer

Aquest any estem de celebració, i és que el Concurs de còmic de Nou Barris arriba a la seva vintena edició! Hem preparat diverses activitats durant el trimestre relacionades amb el món del còmic, des d’activitats de qualitat a càrrec de dibuixants professionals i col·lectius especialitzats, exposicions i xerrades fins a activitats per a escoles i instituts. De moment, us ensenyem el cartell d’aquest any, fet per Marisa Martínez, guanyadora de la categoria 2 de la passada edició.

Consulteu les bases aquí

 

 

A can Verdaguer també pensem en la música, per això el centre ofereix un nou cicle de conferències sobre música clàssica a càrrec de Valeri Cabòs en el que amb el suport d’audiovisuals i instruments musicals, es farà un viatge musical a través dels diversos estils i èpoques de la història de la música clàssica dels segles XVII, XVIII i XIX.

A més, també trobareu una programació mensual de concerts que passarà per diversos estils musicals tant de la mà de grups emergents com de formacions de cert recorregut.

salapolivalent.jpg

Es tracta d’un espai que ofereix l’oportunitat de relació, pares-fills i amb altres famílies, molt adequat per compartir les experiències d’educar.

Un espai segur amb una programació d’activitats adequades al desenvolupament de l’Infant.

Les sessions es realitzen un dissabte a la tarda al mes, i van adreçades a famílies amb infants de 2 a 5 anys.

Cal fer la inscripció prèvia gratuïta a cada una de les sessions presencialment o trucant per telèfon.

joc-i-moviment-en-familia-.jpg

El centre disposa de diferents sales i espais expositius on oferir exposicions vinculades als projectes culturals del centre cívic, o acollir les demandes d’artistes emergents o de col·lectius i entitats del barri amb afany divulgatiu i cultural.

 

Expo.jpg

La intenció és apropar aquest estil de música a les escoles mitjançant sessions formatives al professors, on expliquen els recursos didàctics que ofereix el blues i aplicar-ho a les aules. El resultat de tot aquest treball es concentra al concert en que músics i nens interactuen per fer un espectacle plegats. 

blues.jpg

Per commemorar el dia del medi ambient, el centre cívic organitza diferents activitats obertes adreçades a conscienciar veïns i veïnes de la importància de preservar el medi ambient.

S’ofereixen propostes durant la setmana, com ara tallers per adults, infantils o les sessions per escoles,  tot i que és una temàtica recurrent al llarg de l’any amb diverses propostes, com exposicions o jornades d’intercanvi.

 

medi-ambient.jpg

 

Quan arriba el mes de juliol, ens venen ganes de sortir al carrer i comencem la nostra programació d’estiu.

Exhibicions de dansa, concerts al jardí de Can verdaguer, teatre...són algunes de les nostres propostes adreçades a joves i a públic en general.

Consulteu la programació específica d’enguany.

 

eestiu15web2.jpg

Can Verdaguer té una especial predilecció pels infants, i una manera d’apropar-nos a ells és oferir a les escoles del territori activitats relacionades amb el nostre projecte. Així que durant el curs organitzem sessions matinals lúdic-formatives de Còmic, Medi Ambient i Blues adreçades als alumnes de primària.

 

Aquest trimestre comencem un nou cicle de conferències. Deixem enrere l'antiga Roma i ens endinsem en el món de l'antiga Grècia. De la mà de Cèsar Sierra, doctor en Història i especialista en Història antiga de Grècia i actualment professor associat a la Universitat Autònoma de Barcelona, gaudirem d'una estona on Homer, Troia, Pèricles... seran els protagonistes!

Les conferències tindran lloc el segon Dimarts de cada mes les 19 h.

10 d'abril: Les petjades d'Homer: mite i realitat de la guerra de troia.

15 de maig: El segle de les llums (i alguna ombra): Atenes, Pèricles i la primera democràcia del món.

12 de juny: espartamania: els problemes del culte a la violència en el cinema del món antic.