Blog Cultural

Centre Cívic Can Verdaguer

Aquest any estem de celebració, i és que el Concurs de còmic de Nou Barris arriba a la seva vintena edició! Hem preparat diverses activitats durant el trimestre relacionades amb el món del còmic, des d’activitats de qualitat a càrrec de dibuixants professionals i col·lectius especialitzats, exposicions i xerrades fins a activitats per a escoles i instituts. De moment, us ensenyem el cartell d’aquest any, fet per Marisa Martínez, guanyadora de la categoria 2 de la passada edició.

Consulteu les bases aquí.

 

 

skintone

DEL 7 AL 31 DE GENER

Skintone és un projecte col·lectiu d'arts mixtes que es presenta com a espai segur on les/els artistes poden descobrir, experimentar, divulgar i reivindicar la seva identitat de forma creativa.

    Durant la cloenda es presentarà la peça Gray. Gray parla de la sèrie d'experiències que van motivar la creació del projecte i comparteix parts de la identitat del creador amb la resta del col·lectiu.

laboratori

DEL 7 AL 31 DE GENER

Dins de la fotografia existeixen diverses tècniques de treball. En aquesta exposició se’n donen a conèixer algunes amb el fi de desvetllar cadascuna de les seves particularitats.

classica

DIJOUS 30 DE GENER a les 19 h

A càrrec de Valeri Cabòs i Mur, músic, component del grup Remor de Mar, conferenciant i professor de tallers de música clàssica

En aquest cicle s’aprofundirà en la vida i la música dels grans compositors, les seves aportacions i les tècniques musicals.Amb Vivaldi va començar tot. Parlarem de les importants aportacions a la música actual, de la seva relació amb Venècia i de les llums i ombres.

postals

DEL 7 AL 31 DE GENER

1720 postals publicitàries recollides al llarg de trenta anys transportaran l’espectador a través d’un viatge experimental que recorre des de la retrospectiva històrica fins a la modernitat dels nostres dies, passant per la crítica social i les expressions artístiques de l’avantguarda. La peculiaritat d’aquesta exposició recau en la procedència d’aquestes postals, moltes d’elles adquirides en viatges arreu del món.

digues un desig

DIMARTS 4 DE FEBRER a les 19.45 h

A càrrec de La colleta d’en Rebassa

Digues un desig, de Jordi Cabré, Premi Sant Jordi 2018. Un escriptor famós descobreix que el llibre més venut del dia de Sant Jordi és la seva autobiografia. Però ell no l'ha escrit, tot i que el seu nom apareix a la coberta. Qui l'ha suplantat? Per què? I què hi diu? Quins secrets revelarà?

egipte

DIJOUS 6 DE FEBRER a les 19 h

A càrrec de Núria Castellano i Solé, doctora en Història, especialista en Egiptologia i membre de la Missió Arqueològica a Oxirrinc (Egipte)

Deir el-Medina va ser el poblat dels obrers que van construir les tombes de la Vall dels Reis. El seu descobriment va permetre conèixer com era la vida quotidiana en un assentament faraònic. Coneixerem alguns dels seus personatges més rellevants.

grecia

DIJOUS 20 DE FEBRER a les 19 h

A càrrec de Marc Mendoza Sanahuja, doctor en Història Antiga, especialista en Alexandre el Gran, l'Imperi persa, els diàdocs i Àsia Central hel·lenística

Durant segles, els estudiosos d'arreu d'Europa havien considerat Troia un lloc llegendari, que mai no havia existit més enllà de la imaginació dels poetes grecs. Però un home es va posar entre cella i cella demostrar que la ciutat i els herois que havien lluitat per ella eren reals. La perseverança de Schliemann va permetre treure a la llum les restes de la ciutat que havia cremat per la dona més bella del món.