CIMOC

Des de fa anys, a Can Verdaguer, s’organitza el concurs de còmic de Nou Barris, convertint el còmic en un eix transversal en el nostre dia a dia. Enguany fem una passa més enllà i neix un nou projecte: el CIMOC!

Aquest any, arriba la tercera edició del CIMOC, del 27 de juny a l’1 de juliol, per a infants i joves d’entre 10 i 15 anys. Et pots inscriure a partir del 7 de juny.

Et pots apuntar a les cinc sessions o a les que més t’agradin. A més a més, són gratuïtes!

💭✏️💭✏️💭✏️💭✏️💭✏️💭✏️💭✏️💭✏️

Durant una setmana, les autores i dibuixants Marta Masana i Rocio Rainvart (El Jueves, Planeta, Penguin Random House) ens acompanyaran a descobrir com fer un còmic, des de les bases fins al disseny de personatges, el guió i la narrativa. A més, aprendrem sobre història del còmic, referents actuals i sobre les influències que el cinema, la televisió i els videojocs tenen en el novè art.

✏️SESSIÓ 1: HISTÒRIA, BASE CREATIVA I REFERENTS
Dilluns 27 de juny de 10 a 14 h
Aforament limitat, pots reservar la teva plaça clicant aquí
Ens introduirem en la història del còmic, aprendrem a desenvolupar idees, fer pluges d’idees (brainstormings) i parlarem de referents del còmic d’ahir i d’avui en dia.

✏️SESSIÓ 2: GUIÓ I NARRATIVA
Dimarts 28 de juny de 10 a 14 h
Aforament limitat, pots reservar la teva plaça clicant aquí
Com escriure un guió? Com desenvolupem les idees per explicar una història? Mitjançant dinàmiques i exercicis creatius, realitzarem la base del nostre còmic i aprendrem a narrar en vinyetes.

✏️SESSIÓ 3: DISSENY DE PERSONATGES
Dimecres 29 de juny de 10 a 14 h

Aforament limitat, pots reservar la teva plaça clicant aquí
Crear i donar vida al nostre personatge (o personatges) pot ser una feina difícil però molt divertida. Veurem referents dels videojocs, pel·lícules i còmics actuals, dibuixarem i aprendrem a conèixer els nostres personatges.

✏️SESSIÓ 4: INICI CREACIÓ D’UN CÒMIC
Dijous 30 de juny de 10 a 14 h
Aforament limitat, pots reservar la teva plaça clicant aquí
Desenvoluparem el guió il·lustrat (storyboard) del nostre còmic, la base, i farem diverses propostes. També veurem consells de professionals i alguns fragments de pel·lícules que ens poden inspirar.

✏️SESSIÓ 5: FINALITZACIÓ DEL NOSTRE CÒMIC
Divendres 1 de juliol de 10 a 14 h
Aforament limitat, pots reservar la teva plaça clicant aquí
És el moment d’entintar, donar color i fer les arts finals del nostre còmic per compartir-lo amb els nostres companys i companyes. Desenvoluparem a més una xarxa de suport.

💭✏️💭✏️💭✏️💭✏️💭✏️💭✏️💭✏️💭✏️

 

Vols saber com van ser les altres edicions del CIMOC? Clicant a les imatges de sota ho descobriràs!