CIMOC: 4a edició

Ja és aquí la quarta edició del CIMOC!

Serà del 26 al 30 de juny, per a infants i joves d’entre 10 i 15 anys.

Us hi podeu inscriure a partir del 6 de juny, presencialment a la recepció del centre o clicant aquí.

Es faran un total de cinc sessions, però us podeu apuntar a les que vulgueu, són totes gratuïtes! La durada de cadascuna serà de quatre hores, de les 10 a les 14 h, amb un descans entremig perquè pugueu esmorzar.

El formador, autor i dibuixant Rafa Barragán s’encarregarà d’oferir un ventall de coneixements i activitats que us brindaran l’oportunitat d’aprofundir i gaudir de l’univers del còmic. A partir de tècniques grupals, aprendreu a desenvolupar la vostra creativitat i imaginació, indagant i creant el vostre propi còmic. S’exploraran, entre altres, diferents mètodes per desenvolupar personatges de còmic, l’aplicació i ús de colors i ombrejats, i algunes estratègies narratives. En les sessions, també s’inclouran petites explicacions sobre la història i la teoria del còmic, així com l’oportunitat de compartir i col·laborar activament en els treballs de cada participant.

*Els participants s’han d’encarregar de portar el seu esmorzar i l’estoig bàsic.SESSIÓ 1:

PRESA DE CONTACTE I COS HUMÀ


Dilluns 26 de juny de 10 a 14 h

Dibuixarem un meet the artist o un fan art per tal de conèixer-nos, establir vincles entre nosaltres i veure quin nivell té cadascú.

De manera educativa, lúdica i creativa, aprendrem a construir un cos humà estàndard, per tal que encaixi en el personatge que volem representar. S’explicarà com dissenyar un personatge a partir de formes geomètriques amb les tècniques i els materials adequats.

 


SESSIÓ 2:

TEXTURES, FONS I COM INTEGRAR ELS PERSONATGES AMB ELS FONS


Dimarts 27 de juny de 10 a 14 h

Amb consells ràpids i útils, practicarem com fer diferents tipologies de textures i de com la llum afecta les formes i colors a l’hora de crear els nostres fons.

Després, indagarem en la manera en què els personatges s’integren i interactuen amb aquests fons.

 SESSIÓ 3:

EL LLENGUATGE DE LES NARRATIVES GRÀFIQUES


Dimecres 28 de juny de 10 a 14 h

La narrativa del còmic és un llenguatge propi i específic que cal conèixer per poder extreure’n tot el seu potencial. Mitjançant exercicis simples, de poques vinyetes, s’explicarà com fer varietats de plans amb l’ús de recursos com el zoom out/in o els tràvelings.

 


SESSIÓ 4:

CINEMA I CÒMIC


Dijous 29 de juny de 10 a 14 h

Les relacions entre el còmic i el cinema ens poden servir per desenvolupar la nostra creativitat, i donar-nos idees i fonts d’inspiració. Per aquest motiu, veurem una pel·lícula per després fer un còmic/il·lustració que d’alguna manera tingui relació amb allò que s’ha vist.

 SESSIÓ 5:

CÒMIC GRUPAL


Divendres 30 de juny de 10 a 14 h

L’últim dia, i com a exercici final, crearem un personatge i una història de manera conjunta, o bé de manera individual, segons el nivell i la preferència de cadascú. L’objectiu és acabar un còmic d’una o dues pàgines i sobretot gaudir en grup d’un ambient acollidor i estimulant.