CIMOC: 2a edició

A principi de juliol es va dur a terme la 2a edició del CIMOC. Vam tornar a comptar amb la col·laboració d’Espai Daruma. Per a qui no sàpiga qui són, podeu clicar aquí per anar a la seva pàgina web i conèixer-los una mica més.

 

Aquesta vegada el format va ser de cinc jornades, cada una dedicada a un tema diferent i conduïdes per diferents professionals com l’Oriol Estrada (@CapitanUrias),  la Veronica Calafell (@verocalafell) i el Pol Roca.

L’ORIOL ESTRADA (@CAPITANURIAS) OPINA DEL CIMOC QUÈ:

FOS LA TEMÀTICA QUE FOS, EL MÉS IMPORTANT PER ELLES I ELLS ERA PODER PARLAR DE MANGA I ANIME, I DISPUTAR CADA VEGADA QUE EL SENSEI DEIA LA PARAULA MÀGICA: HAIKYUU

La primera jornada la vam dedicar a parlar sobre l’escola i l’institut. Va ser una sessió on es van tractar diferents temes de Japonologia Manga, relacionats amb la joventut com: el bullying, les primeres relacions amoroses, l’adolescència, els instituts…

CIMOC és passió

Isabel

La segona jornada va estar dedicada a parlar dels 50 anys de la revista Shonen Jump, una de les seves revistes més importants, la que ens ha portat títols tan coneguts com One Piece, Bola de Drac, Kimetsu no Yaiba, Slam Dunk… I dels valors que sempre trobem en aquests títols: l’amistat, l’esforç, la companyonia

La cultura japonesa

Irene

VERONICA CALAFELL (@verocalafell) OPINA DEL CIMOC QUÈ:

LA MAJORIA CONEIXIEN QUÈ ERA UN DARUMA I ES VAN MARCAR UN O MÉS PROPÒSITS AMB LA INTENCIÓ FERMA DE DUR-LOS A TERME I EXPLOTAR AL MÀXIM LA CAPACITAT DE PERSEVERAR PER ACONSEGUIR-LOS.

A la tercera jornada és va parlar sobre quins són aquells valors que fomenten el pensament japonès i, per posar-ho en pràctica, cadascuna de les persones assistents va poder crear el seu propi Daruma.

Per a qui no sàpiga que és un Daruma, aquí us deixem una petita explicació: es refereixen a ell com un “amulet“, però més que això, es tracta d’un objecte que ens acompanyarà, recordant quins són els objectius que ens hem marcat i com ens hem d’esforçar per realitzar-los.

Genial

Daniel

A la quarta sessió vam parlar de tipus i estereotips de la cultura japonesa. Vam veure què hi ha de real i què no en alguns dels personatges històrics que són tan coneguts dins de la ficció japonesa (manga, cinema…), com poden ser els samurais, els ninges, les geishes, els monjos guerrers, els yakuza… No tot el que veiem a la ficció, és realitat!

Expliquen molt bé

Guillem

Com a cloenda de la 2a edició del CIMOC vam escollir una jornada sobre japonès. En aquesta sessió vam tenir un petit contacte amb l’idioma, vam aprendre algunes de les expressions més comunes pels japonesos (a través de fragments de vídeos d’anime, de manga…), i a presentar-nos. Vam posar la guinda a aquesta darrera sessió amb un taller de katakana, on vam aprendre a escriure el nostre nom en japonès.

Bastant complet

Helena

Us esperem en l’edició següent amb nous continguts i ganes d’aprendre una mica més en el món del còmic.

TOTS ELS SENSEIS COINCIDEIXEN DEL CIMOC QUÈ:

EL CASAL HA REUNIT UN GRUP D’AFICIONATS JOVES, POTENTS I MOLT FICATS EN LA CULTURA MANGA JAPONESA. JOVES OBERTS AMB UNA CURIOSITAT I GANES D’APRENDRE SANÍSSIMES I CONTAGIOSES